Laurdag 28.november 2020
tips, tilbakemeldingar og stoff til Bryggja.no

Bryggja Pensjonistlag - Nyhende

Framside | Om oss | Nyheiter | Arrangement

Sommartur 11. juni 2009

Dagstur til Florø og Sandane

Av Jofrid Solibakke

Bussen starta frå ”Vegstasjonen” kl ½ 9 og stoppa med Grendahuset der resten kom på, i alt 38 + sjåfør. Det var overskya og skodde, og det vart fortalt at det hadde vore berre 6º om morgonen. Bussen fekk namn, vart kalla Solskinbussen, og Egil Holme var sjåfør denne gongen og.
Arnvid ynskte alle vel møtt og vi køyrde inn til ferjekaia på Stårheim med fin musikk av Egil Brobakke. Der orienterte Margun om programmet, og på ferja til Isane tok Ragnhild og Rigmor inn betaling for turen, kr 500. Det var gratisutdeling av vatn og brus til alle som ville ha. Songhefte fekk vi og, så vi song både titt og ofte.
I Ålfotdalen hadde vi eit lite stopp med kaffipause. Nokre hadde laga platekake og der var ”koldtbord” i baksetet med bollar og pålegg. Då vi nærma oss Florø song vi ”De nære ting” før vi kom til Kystmuseet.


Kystmuseet i Florø © Irene Stokker


Der var mykje å sjå av gamle ting. Vi fekk orientering om korleis Florø vart starta av dei store sildefiska. I den store samlinga av båtar fann vi båtar frå Nordfjord – kjekt at det stod skilt som synte kvar dei ulike båtane var ifrå.

Så køyrde vi attende til ein kafé for middag; steik og kjøtkaker med poteter, grønsaker og surkål. Til dessert fekk vi nydeleg sviskekompott. Det var reine bryllaupsmiddagen fann vi ut, slik det var brukt i eldre tider då vi var unge.
Sjåføren var lokalkjend i området på heimturen og fortalde kva gardane heitte, om vatn og sætra. Han synte oss garden han var ifrå på andre sida av vatnet.

På Nesholmen hadde vi eit lite stopp. Der var det leir med mange unge frå Eid. Vi kjøpte is eller litt anna godteri.


Nesholmen © Irene Stokker


Vidare gjekk turen om Hyen og Hestenesøyra til Sandane og Nordfjord Folkemuseum.


Nordfjord folkemuseum © Irene Stokker © Irene Stokker © Irene Stokker © Irene Stokker © Irene Stokker © Irene StokkerBakkejekta © Irene Stokker


Der såg vi mellom anna på ein gamal butikk frå Stårheim og andre gamle hus. Ei gamal skulestove frå Austrheim hadde skulepulta så lange at det var plass til både tre og fire born på kvar.


Gamal skulestove © Irene Stokker


Det vart og klart for oss at vi hadde jubilantar med på turen, så Margun var ut og plukka ein bukett markblomster til Johanna og Trygve som hadde bryllaupsdag.

På heimturen hadde vi kaffipause på nyeveien slik at vi såg nedatt på Sandane. Sjåføren fekk seg pute frå oss som var med på turen. Vi nådde ferja frå Anda kl 18.15 og var heime litt over kl 19. Ein flott tur!

Gå til nyhendearkiv

Database error: Query DB == false, query failed
Mysql Error: 0 (14: Can't change size of file (Errcode: 28 "No space left on device"))
Database error: Query DB == false, query failed
Mysql Error: 0 (14: Can't change size of file (Errcode: 28 "No space left on device"))
Bilder frå 17-mai toget på Bryggja, og om morgonen
Har vi nokre nye nyheiter til Bryggja sida her ?
Status Sandvolleyballbana på Søholmen